Direct naar de contentDirect naar de footer

Masters of Mobility

Hoe Gerard Schomaker Van der Valk Exclusief klaarstoomde voor elektrisch rijden.

In de rubriek Masters of Mobility interviewt Mobility Reporter iedere maand een innovator op het gebied van mobiliteit: beslissers die op een eigen manier mensen in hun organisatie anders naar mobiliteit laten kijken. Vandaag vertelt Gerard Schomaker, general manager van Valkenhorst Internet, het online bedrijf van Van der Valk Exclusief Hotels & Restaurants, hoe hij het horecabedrijf klaarstoomde voor elektrisch rijden.

Van der Valk is al jaren een begrip in Nederland. Bekend om de ‘biefstuk’ en ‘koffie’, maar ook steeds meer om haar duurzame bedrijfsvoering. Zo bieden de nieuwste hotels onder Valk Exclusief label haar gasten niet alleen alle comfort, er worden waar mogelijk (installatie-)technieken in gecombineerd die het energieverbruik minimaliseren en de ecologische voetafdruk verkleinen. Resultaat: een C02-reductie van minimaal veertig procent ten opzichte van andere hotels.

Hoewel deze verduurzamingsslag Van der Valk Exclusief al sinds jaar en dag in zijn greep heeft, bleef het lange tijd lastig om deze propositie te ‘vermarkten’. Dat zag ook Gerard Schomaker, die ooit als manusje van alles begon bij Van der Valk en zich via de keuken, de bedrijfsleiding en de administratie heeft opgeklommen tot nu general manager van Valkenhorst Internet. ‘Ik dacht: we doen zoveel qua MVO duurzaamheid in al onze nieuwe, maar ook alle oudere, panden, maar het is allemaal aan de achterkant. Voorbeelden als: de warmte van koelmotoren weer hergebruiken om water te verwarmen, geen gas meer verbruiken in de keuken, daar werken we volledig met inductie, zodat het fornuis alleen werkt als het nodig is en nog veel meer; het blijft voor een gast/klant onzichtbaar. Je moet hem dat echt vertellen. De website www.hotelvoordetoekomst.nl ontstond zo vijf jaar geleden tezamen met plan om oplaadstations voor elektrische auto’s te plaatsen bij de hotels van het horecabedrijf. Een prachtig ‘groen’ uithangbord, direct zichtbaar voor iedere gast – en met de eerste groene roadster Tesla’s van Nederland als perfecte blikvangers. De primeur was in 2010 voor de vestiging in Harderwijk. Schomaker: ‘Dit eerste oplaadstation bood ons ook de mogelijkheid om gasten van het hotel een autorit van de toekomst te laten ervaren. En deze ervaring te gieten in een groen hotelarrangement: eten, slapen en rijden in een elektrische auto van hotel naar hotel.’

Het bleek niet alleen een groot marketingsucces, maar ook de opmaat naar een landelijke uitrol van oplaadpalen bij de hotels van Van der Valk. Inmiddels heeft bijna iedere vestiging er een. En kan Tesla’s Model S in 30 minuten inmiddels ook voor 80% vol geladen worden bij de Supercharger die bij het hotel in Zwolle is geplaatst. Opnieuw een mooie primeur.

Schomaker: ‘Tesla heeft de locaties van z'n laadpalen zo uitgezocht dat het mogelijk wordt om qua actieradius probleemloos te rijden. Je kunt nu –mede door de supercharger in Zwolle- vanuit het noorden van ons land naar Brussel en Parijs rijden door gebruik te maken van de - gratis – superchargers. Met de snellader is de accu binnen een half uurtje weer goed voor zo’n 400km bereik. Een pasje is niet eens nodig. De stekker erin en klaar. Makkelijker en goedkoper kan haast niet.’

Voor Van der Valk Exclusief past het allemaal bij de ambitie om op korte termijn een landelijk dekkend netwerk van laadpalen bij alle hotels van het label te hebben. Maar waarom is dat eigenlijk zo belangrijk voor een horecabedrijf? Schomaker: ‘Wij zijn denk ik goed in het bieden van service aan de snelweg én het ontzorgen van onze gasten. Al onze hotels zijn goed bereikbaar met gratis parkeren. We bieden het beste bed van de stad met onze luxe hotelkamers. Succesvolle meetings in onze vergaderzalen en sfeervolle restaurants voor lunch en diner. Rijders van elektrische en hybride auto's zien graag dat snellaadpunten dichtbij drukke snelwegen staan. Op locaties waar je een kopje koffie kunt drinken, mail kunt checken of even ongestoord kunt werken. Bij ons moeten mensen dat kunnen.’

Daar komt bij dat steeds meer van onze gasten elektrisch rijden. ‘Tien procent van het lease park rijdt inmiddels met een stekker en dat aantal zal in de toekomst alleen maar toenemen. Door dit alles worden oplaadpalen - net als wifi - rap een hygienefactor in onze branche. De gasten verwachten haast dat je ze hebt’.

Dat er desondanks nog steeds hotels in Nederland zijn die deze oplaadpalen niet aanbieden, verbaast Schomaker dan ook. ‘Elon Musk, de oprichter van Tesla, rekende voor dat er nu wereldwijd twee biljoen auto’s zijn en er jaarlijks 100 miljoen nieuwe auto’s gebouwd worden. Het kost dus blijkbaar 20 jaar om een hele vloot te veranderen en elektrisch te laten rijden. Dan is het makkelijk om als hotelier te denken: ‘Dat komt nog wel. Ik houd het zoals het nu is’. Het is prima om zo te denken, maar bij Van der Valk Exclusief blijven we graag innoveren en daarmee ook over 50 jaar rendabel. Daarom investeren wij in voorzieningen die onze hotels, restaurants en vergaderzalen beter én groener maken. Zodat onze kleinkinderen ook kunnen genieten van duurzaam ondernemen.